Waarneming en stagiaires

Waarneming
In onze praktijk werken twee waarneemsters, Valerie van Es en Marieke Verloop. Zij versterken ons team het gehele jaar door en tijdens vakanties wat meer.

Valerie

Valerie Graag stel ik me via deze weg even aan jullie voor: Ik ben Valerie van Es. Ik ben sinds eind 2017 waarneemster bij BIB. In ditzelfde jaar studeerde ik af aan de Verloskunde Academie Rotterdam.

Verloskunde is een bijzonder vak waarin je mensen begeleidt in een belangrijke, spannende en verrijkende periode in hun leven. Het begeleiden van de zwangerschap (en daarin het opbouwen van een vertrouwensband) waardoor de groei naar het ouderschap zo goed mogelijk kan verlopen, vind ik super mooi om mee te maken. Ik probeer jullie hierin te ondersteunen door de tijd te nemen om naar jullie te luisteren, passende adviezen te geven, maar om het op zijn tijd met een grapje ook een beetje luchtig te houden.
Iedereen is anders en geen werkdag is hetzelfde; juist dat maakt het werk gevarieerd en uitdagend. Ik hoop dit nog jaren te mogen blijven doen, dus hopelijk tot ziens in de praktijk!

Marieke

Marieke Graag stel ik me aan jullie voor: ik ben Marieke Verloop en sinds 2018 werkzaam als vaste waarneemster bij BIB. Ik ben geboren en getogen op het eiland Tholen en vanaf jongs af aan weet ik dat ik verloskundige wilde worden. Toen ik tijdens een snuffelstage op de middelbare school een dagje mee mocht lopen bij BIB wist ik helemaal zeker dat ik verloskundige worden mijn grootste wens was en dan het liefst bij BIB! Na mijn afstuderen had ik veel geluk dat ik hier ook aan de slag kon en daar ben ik nog steeds erg blij mee.

Verloskunde is een ontzettend mooi vak en elke keer is de komst van nieuw leven op de wereld weer heel bijzonder. Elke moeder en baby zijn uniek en ik vind persoonlijke begeleiding en contact daarom belangrijk. Ik geniet elke dag weer van mijn werk als verloskundige want wat is het mooi dat ik deel mag uitmaken van dit belangrijke moment in jullie leven. Meestal vreugde, soms verdriet. Ik wens jullie een goede zwangerschap, bevalling en kraamperiode en ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Stagiaires
Wij vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de toekomstige verloskundigen. In onze praktijk begeleiden we regelmatig studenten die de opleiding tot verloskundige volgen. De stagiaires lopen bij alle werkzaamheden met ons mee en voeren werkzaamheden uit onder onze supervisie. Afhankelijk van het leerjaar werkt de student in meer of mindere mate zelfstandig. Wij zijn echter altijd aanwezig om het leerproces van de stagiaire in de gaten te houden. Wij vragen hiervoor begrip.

Mocht je het niet prettig vinden dat een stagiaire bij het spreekuur, je bevalling of in het kraambed aanwezig is, kun je dit vooraf aangeven bij je verloskundige. Wij houden daar dan rekening mee. Wij kondigen de komst van stagiaires in de wachtkamer aan via een welkomsbriefje.