Corona update: avondklok

Beste cliënten en partners,

Zoals jullie vast al gehoord hebben, zijn de besmettingen met Covid 19 weer verder toegenomen. Daarom worden er (helaas) landelijk scherpere maatregelen gesteld. Deze maatregelen gelden ook voor de verloskundige zorg. Wij zetten ze hieronder voor jullie op een rijtje:

  • Vanaf vanavond gaat de avondklok in tussen 21.00 uur en 04.30 uur. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie vragen hebben over hoe dat dan moet met de verloskundige zorg, want wat nou als je gaat bevallen in deze weken? Wij willen jullie meegeven dat wij als verloskundigenpraktijk altijd bereikbaar zijn voor jullie. Als er een medische reden is waardoor jullie >21.00 uur naar buiten moeten (bijvoorbeeld voor een bevalling of controle in het ziekenhuis), hebben jullie een verklaring nodig. Controleer daarom of de uitgedraaide zwangerschapsverklaring nog in je envelop zit. Indien je deze niet (meer) hebt kun je bij je volgende controle om een nieuwe uitdraai vragen. Verder adviseren wij het formulier ‘eigen verklaring avondklok’ te downloaden of te printen zodat je deze kunt invullen wanneer je hem nodig hebt. Je kunt deze verklaring vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid- 19/avondklok/formulieren-avondklok
  • In de regio worden bij alle verloskundigenpraktijk de regels voor de controles aangescherpt. Jullie zullen hierover nog een email ontvangen. De grootste verandering hierin is dat partners niet meer mee mogen bij groeiecho’s en/of liggingsecho. Ze blijven wel welkom bij de eerste echo, termijnecho en 20 weken echo. Voor alle reguliere controles blijft van kracht dat we je vragen alleen te komen. Uiteraard geldt ook nog steeds: Bij klachten blijf je thuis en bel je de verloskundige.
We kunnen ons heel goed voorstellen dat deze maatregelen heel naar zijn; vooral in je zwangerschap is het fijn als je het niet alleen hoeft te doen. We leven met jullie mee en hopen dat we gauw weer wat versoepelingen kunnen doorvoeren!